tirsdag den 30. april 2013

Tun og lakse sushi med edamame bønner



Tun og lakse sushi med edamame bønner



2 portioner













500 g grødris
Hæld risene i en gryde og hæld dem 
7 dl vand
over med koldt vand og knug dem.
1/2 dl risvinseddike
Vandet hældes fra. Gentag dette til vandet ikke 
40 g sukker
længere tager farve fra risene. (på den måde får
lidt salt
du stivelsen ud af risene)


Tilsæt de 7 dl vand i gryden med risene, bring 
4 tangplader
gryden i kog, og lad dem koge ved svag varme
1/2 laksebøf
i 10 min. Fjern herefter gryden fra kogepladen
50 g tun
og lad dem stå i yderligere et kvarter.

Risvinseddike, sukker og salt, varmes i en gryde
1/2 avocado
og hældes i en skål sammen med risene. Rør godt. 
1/2 skrællet agurk
Lad risene køle af.


50 g cashewnødder






Sørg for at fisken har været frosset ved -20C 
200 g edamame bønner
i et døgn. Hvis din fryser ikke kan fryse til -20
lidt salt
så frys dem ved lavere temperatur i flere døgn.
lidt citronsaft
Skær fisk, agurk og avocado i 1/2 cm bredde.
3 dl vand
Placer tangpladen på bambusmåtten og lig



ris på måtten, så der er en cm. For ris langs toppen 



bunden af tangpladen.




Placer herefter fyldet på tværs af måtten i midten



af risene. 





Prøv evt. At kombinere cashewnødder, avocado og



tun, eller agurk, cashewnødder og laks.



Rul rullerne og skær dem i ca. to cm. tykkelse



Server med soya.













Kog de 3 dl vand op, og tilsæt lidt salt.



hæld de frosne bønner i, og lad dem få 1 minut,



i det kogene vand. Hæld vandet fra bønnerne



og anret dem i en skål med citron og salt.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar