tirsdag den 30. april 2013

Oksetyndstegsbøffer med langtidsbagte løg, kartofler og ærtepuresauce



Oksetyndstegsbøffer med langtidsbagte løg, kartofler


og ærtepuresauce - 2 portioner











2 x 200 g tyndstegsbøffer
Pil løgene og skær dem i kvarte, fra rod til top.
smør til stegning
vend dem med rosmarinkviste, sukker, olie, salt

og peber i et ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen og
125 g skalotteløg
bag løgene helt møre ved 150 C i ca. 45 min. 
125 g rødløg
Dryp løgene med citronsaft.

1 kvist rosmarin





sukker
Skræl kartoflerne og skær dem på langs. Læg
1 tsk olie
kartoflerne i et ovnfast fad og pensl overfladen
1/2 tsk salt
med lidt olie og drys med salt.

peber
Sæt dem i ovnen sammen med løgene, i 30 min.
2 spsk citronsaft





500 g kartofler
Hvidvinseddiken nedkoges til det halve, hvidvin
1 tsk olie
tilsættes og nedkoges også til det halve. Fiskefond 
lidt salt
og fløde tilsættes og koges jævnt. Blend det med

ærter, smør og citronsaft.







1/2 dl hvidvin
Dup bøfferne tørre. Varm en pande op og brun 
lidt hvidvinseddike
bøfferne på begge sider. Krydr med salt og peber.
1/2 dl fiskeboullion
Skru ned for varmen på panden og lad bøfferne stege
1 dl piskefløde
1-5 min. på hver side, afhængig af, hvor rød du
50 g ærter
ønsker bøffen skal være.

25 g smør





lidt citronsaft













Ingen kommentarer:

Send en kommentar