tirsdag den 16. april 2013

Hvidvinsdampede muslinger med hjemmelavede pommes fritter



Hvidvinsdampede muslinger med hjemmelavede pommes fritter


2 portioner













Ingredienser
Skræl kartoflerne og skær dem i stave.

750 gr friske blåmuslinger
Hæld 5 cm rapsolie i en tykbundet gryde
1 porre
Varm olien op og kontroler at den er 160 grader
1 spsk smør
med et elektronisk stegetermometer.

2 dl hvidvin
Frituresteg kartoflerne ad to omgange!
1 dl vand





1/2 bt hakket persille
Frituresteg kartoflerne til de er bløde og lysegule.
1 knsp sort peber
Og lad dem dryppe af i et dørslag, mens du 
evt. Timian
laver muslingerne.








1/2 kg kartofler
Børst muslingerne rene og slå de muslinger,
rapsolie
som er åbne, mod bordet. Lukker de sig ikke,
salt
er de døde og skal kasseres. Skyl muslingerne

grundigt og striml porren. Svits porren i smørret, 



i en stor gryde (4 liter) og tilsæt vin og vand



hakket persille og peber. Bring det i kog og 



tilsæt muslingene og kog kraftigt op i ca. fem minutter



ril muslingerne åbner sig. Kasser de muslinger der



ikke har åbnet sig efter kogningen.












Denne gang steger du kartoflerne til de er gyldne og brune



(sluk for den varme olie, mens du laver muslingerne!)



og drys med salt.










Ingen kommentarer:

Send en kommentar