Hvidvinsdampede muslinger med hjemmelavede pommes fritter | |||||||
2 portioner | |||||||
Ingredienser | Skræl kartoflerne og skær dem i stave. | ||||||
750 gr friske blåmuslinger | Hæld 5 cm rapsolie i en tykbundet gryde | ||||||
1 porre | Varm olien op og kontroler at den er 160 grader | ||||||
1 spsk smør | med et elektronisk stegetermometer. | ||||||
2 dl hvidvin | Frituresteg kartoflerne ad to omgange! | ||||||
1 dl vand | |||||||
1/2 bt hakket persille | Frituresteg kartoflerne til de er bløde og lysegule. | ||||||
1 knsp sort peber | Og lad dem dryppe af i et dørslag, mens du | ||||||
evt. Timian | laver muslingerne. | ||||||
1/2 kg kartofler | Børst muslingerne rene og slå de muslinger, | ||||||
rapsolie | som er åbne, mod bordet. Lukker de sig ikke, | ||||||
salt | er de døde og skal kasseres. Skyl muslingerne | ||||||
grundigt og striml porren. Svits porren i smørret, | |||||||
i en stor gryde (4 liter) og tilsæt vin og vand | |||||||
hakket persille og peber. Bring det i kog og | |||||||
tilsæt muslingene og kog kraftigt op i ca. fem minutter | |||||||
ril muslingerne åbner sig. Kasser de muslinger der | |||||||
ikke har åbnet sig efter kogningen. | |||||||
Denne gang steger du kartoflerne til de er gyldne og brune | |||||||
(sluk for den varme olie, mens du laver muslingerne!) | |||||||
og drys med salt. | |||||||
tirsdag den 16. april 2013
Hvidvinsdampede muslinger med hjemmelavede pommes fritter
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar