Sparetips til baby




Hjemmelavet babymos.

En virkelig sund og billig løsning i babybudgettet, er at lave sin egen babymos.
Det tager ikke så længe, som man ellers skulle tro, og man kan lave store portioner og fryse ned i mindre portioner og tage dem op, til når man skal bruge det.

Det er vigtigt at du altid fryser din babymos ned i emballage, som er beregnet til at fryse mad ned i. Det kan du tjekke ved, at der er et glas og gaffel symbol, eller et is-krystal symbol på bøtterne. Eller der kan stå på emballagen, at det er beregnet til det.

Brug aldrig isterningebakker til nedfrysning!

Jeg har selv købt disse, som er på tilbud til 20 kr. i Netto i denne uge.



Når maden har været tøet op én gang, må du ikke nedfryse det igen.

Her er lidt idéer til, hvilket nemme babymos, du kan give dig i kast med. Hvis du har mulighed for det, så damp dine grøntsager, på den måde bevarer du mest muligt af alle de gode vitaminer, som grøntsagerne indeholder:

Kartoffel-gulerodsmos                    Banan-jordbær-sveskemos




Det er dyrt at få børn. Det hører man jo altid, derfor har vi også her forsøgt at spare så meget som muligt, der hvor der var mulighed for det. Vi har dog begge været enige om, at vi ikke ville gå på kompromis med kvaliteten af fx fødevarer, bleer etc.
Men sådan noget som tøj, har vi næsten altid købt brugt, og ja, så er vi så heldige at have en masse gavmilde og kreative venner og familie.
En af de ting, hvor vi virkelig har fået sparet en del (og som jeg til min store overraskelse har opdaget, at der ikke er særlig mange der benytter sig af) er på ble-området.

Efter at have undersøgt stofsble-markedet en del, fandt jeg frem til disse bleer af mærket BumGenius
De er økologiske, nemme at vaske og så strækker de sig over hele ble-perioden. Desuden oplever jeg at vores datter reagere meget hurtigere på en våd ble, eller en lorte ble, når hun har disse på, i modsætning til engangsbleerne som suger og absorbere, så barnet ingenting mærker. Ulempen ved det, er at ble-tiden forlænges, fordi barnet ikke generes af den våde ble. Desuden har vi fuldstændig undgået røde numser, og kun haft et enestående tilfælde, fordi vi ikke havde flere rene bleer, og derfor brugte en engangsble.
Derudover har jeg hørt andre nybagte mødre klage over, at deres unger har skidt igennem tøj lagner og alt, og det har vi heller aldrig prøvet - takket være disse bleer!
Bleerne er egentlig ret lette at have med at gøre. Man ligger et papirsindlæg i selve bleen som opsamler alt skidt og den smider man ud, som man ville gøre det ved en engangsble - den kan i øvrigt også skylles ud i toilettet. Så smider man stofbleen i en vaskepose (som medfølger). 
Ulempen ved disse bleer er så, at de skal vaskes. Til gengæld kan de tørretumbles, så det går relativt smertefrit.
Vi har købt det der kaldes en startpakke hos Ko og Ko, og her sender de 20 bleer plus det ekstra som man skal bruge til bleerne, fx papirsindlæg. En startpakke koster 3831 kr. Hvilket jo selvfølgeligt også er et relativt højt engangs beløb.
Nature baby (som også sælger stofbleer) har lavet et overslag på, hvad man ca. sparer, når man bruger stofbleer fremfor engangsbleer.
Bleperioden med stofbleerne er i gennemsnit 2 år, mens den er på 3,2 år for engangsnumserne.
Derudover så er de miljøvenlige, allergivenlige og så kan de bestilles i en masse søde forskellige farver.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar